kozijnenreparatie.info

Kraakman Kozijntechniek

Tips kozijnen

Kozijn advies

·         Goed onderhoud verlengt de levensduur van houten kozijnen. Hoeveel onderhoud nodig is hangt af van het gebruikte hout. Een niet verduurzaamd, ter plaatse gemaakt kozijn moet u jaarlijks schoonmaken en beschadigingen aan de verflaag moeten worden bijgewerkt. Na 5 of 6 jaar moet het hele kozijn worden overgeschilderd.

·         Ventilatie
Ventileren is belangrijk voor een gezond binnenmilieu. De meest eenvoudige manier is een klepraam of jaloezieschuiven in het glas van een bovenraam. Ventilatieroosters in het kozijn zijn duurder maar inbraakveiliger, en houden insecten buiten.

·         Inbraakbeveiliging
Kozijnen en ook deuren met het Politie Keurmerk Veilig Wonen zijn beter bestand tegen inbraak. De eisen zijn vastgelegd in het Politiekeurmerk dat werkt met een 100-puntensysteem om de mate van inbraakwerendheid vast te leggen. De score (0-99%) geeft de vermindering van de kans op inbraak aan.

 

·          Sommige inbraakverzekeringen geven een korting op de premie als een huis voldoet aan de minimale eisen van het Politiekeurmerk.
Alle gevelelementen met KOMO keur, 'Klasse 2 NEN5096' (te herkennen aan de sticker met deze tekst) en met het VMRG-keurmerk of het VKG-keurmerk, voldoen aan de eisen van het Politie Keurmerk Veilig Wonen